Pushim ne qytetin e Serenadave Korçe

fotografi, video, shkrime per pushimet

Rrethinat Montrelux Resort

1.) Shëtitja e qytetit në Korçë. Një turne në qytetin e Korçës fillon më së miri në qendrën e informacionit turistik në Sheshin e Teatrit (Sheshi i Teatrit). Aty pranë janë Xhamia e Mirahorit, Bashkia, Katedralja Ortodokse, Biblioteka e Qytetit dhe Shtëpia e Kulturës, si dhe disa muze. Një shëtitje nëpër rrugët e vogla të rrethit mes Bulevardi Gjergj Kastrioti dhe Bulevardi Republika ia vlen.

Shtëpitë në qytet dhe vilat ndryshojnë shumë në gjendje; nga hijeshi elegante e rinovuar në pjesërisht të rrënuara, deri te rrënimi total, ndonjëherë gjysmë i fshehur pas mureve, porta metalike të ndryshkura ose kopshte të vogla të mbipopulluara.

Histori pushimesh

 

Fotografi

Video

Postime ne blog

Klientë të kënaqur

Në lagjen e vjetër të tregut përballë sheshit të teatrit në perëndim të Rrugës Kico Greco mund të vizitoni pazarin e rinovuar. Rreth sheshit qendror ka restorante të shumta, bare, kafene dhe dyqane të vogla. Nëse ju pëlqen më pak turistik, ju rekomandojmë të bëni shëtitje në Rrugën Kico Greco në drejtim të veriut. Aty do të gjeni dyqane të shumta me veshje, sende ushqimore dhe mallra shtëpiake; ka një ngutje të gjallë dhe nxitim të popullatës kryesisht lokale. Në anë të rrugës, gratë shesin sende qepëse dhe qëndisje të bëra vetë dhe njerëzit nga fshatrat përreth shesin barishte, çaj dhe erëza që kanë mbledhur.

2.) Natyra dhe hiking Një pyll me pisha ngrihet në shpatin e malit menjëherë pas hotelit. Shtegu i ecjes fillon në të djathtë pas sheshit të vogël të lojërave. Pasi të keni kaluar kurrizin, pylli pastrohet dhe jeni në mes të maleve tipike shqiptare. Takon barinj me tufat e tyre të deleve dhe dhive dhe banorë të fshatrave malore përreth që janë jashtë e rrotull me mushkat ose kuajt e tyre për të prerë dru (në mënyrë të paligjshme). Ashtu si kudo në Shqipëri, nuk ka asnjë shenjë apo shenjëzim, për të mos përmendur hartat e ecjes. Prandaj rekomandohet fuqimisht që të merrni me vete një pajisje GPS ose dikë me njohuri lokale. Për shembull, është e mundur të ngjitesh në Majën e Larte (1806 m), në majën e së cilës ndodhet një zonë e vogël ushtarake e kufizuar, disi më pak idilike, e ruajtur nga qentë, por nga e cila ka ende një pamje spektakolare të rrethinës.

Montrelux është formula magjike për një qëndrim të suksesshëm në Shqipëri. I vendosur mbi Korçë dhe i lidhur mirë me aeroportin e Ohrit do të gjeni një hotel të klasit të lartë.

Dhomat luksoze dhe restorantet e baret e ndryshme nuk lënë asgjë për të dëshiruar. Një pavijon i madh të fton të zgjatesh, pasi që andej mund të shohësh luginën e Korçës dhe malet përreth saj. Pamjet nga atje janë të paharrueshme në çdo stinë. Një zonë Wellness me pishinë, sauna të ndryshme, një zonë fitnesi dhe opsione masazhi e bëjnë ditën argëtuese.

Stafi i trajnuar është i disponueshëm dhe i disponueshëm në çdo kohë.

Galeri udhëtimesh

 

Salle pritje Montrelux Resort ne Korce
Montrelux ne dimer
Pushim ne Korce
Pushim ne qytetin e Serenadave
Salle lojrash ne Montrelux
Montrelux Resort ne Korce
Restoranti ne Montrelux Korce
Pishina ne per reklasim ne Montrelux
Share This